Ανατολίτικα μύδια με γάλα καρύδας και κόλιανδρο

Συστατικά

  • 4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 εκατοστά τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ζωμό ψαριού ή λαχανικών
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 4 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 200 γρ. γάλα καρύδας
  • 1 κιλό μύδια πλυμένα
  • 1 μάτσο κόλιανδρο
  • πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λίγο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό, τη μαύρη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ και το γάλα καρύδας.
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά για να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  • Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
  • Σερβίρουμε σε μπολ με το ζουμάκι τους, με μπόλικο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και με πατάτες τηγανητές.

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

15'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες


© 2019 La Cuisine Royale  |  Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε