Ανατολίτικα μύδια με γάλα καρύδας και κόλιανδρο
Συστατικά
- 4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 εκατοστά τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. ζωμό ψαριού ή λαχανικών
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 4 κ.σ. χυμό λάιμ
- 200 γρ. γάλα καρύδας
- 1 κιλό μύδια πλυμένα
- 1 μάτσο κόλιανδρο
- πατάτες τηγανητές για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, τη μαύρη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ και το γάλα καρύδας.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά για να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
- Σερβίρουμε σε μπολ με το ζουμάκι τους, με μπόλικο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και με πατάτες τηγανητές.
10'
Χρόνος Εκτέλεσης
15'
Χρόνος Ψησίματος
4
Μερίδες
