Χταπόδι με σάλτσα πορτοκάλι

Συστατικά

  • 3 κρεμμύδια
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 5-6 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 κιλό χταπόδι (πλοκάμια)

Για τη σάλτσα

  • 450 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί, το ξίδι και τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτουμε αλάτι.
  • Όταν είναι έτοιμο σουρώνουμε κρατώντας τον ζωμό σε ένα μπολ και το χταπόδι μόνο του ξεχωριστά.
  • Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλες λεπτές φέτες και τα περνάμε σε καλαμάκια (σουβλάκι).
  • Καίμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το χταπόδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάνει κρούστα και από τις 2 πλευρές.
  • Ρίχνουμε τον ζωμό από το βράσιμο και αφήνουμε να καραμελώσει το χταπόδι.
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα πορτοκάλι.

Για τη σάλτσα πορτοκάλι

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί και να κατέβει στο μισό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο και την κρέμα γάλακτος σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Σερβίρουμε ζεστή μαζί με τα καλαμάκια χταποδιού.

10'

Χρόνος

Εκτέλεσης

50'

Χρόνος

Ψησίματος

4

Μερίδες

© 2019 La Cuisine Royale  |  Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε