Γαρίδες Τεμπούρα

Συστατικά

Για την τεμπούρα

  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ (30 γρ.)
  • 4 κ.σ. αλεύρι (50 γρ.)
  • 170 γρ. σόδα αναψυκτικό, παγωμένη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τις γαρίδες

  • 8 μεγάλες γαρίδες tiger καθαρισμένες από το κέλυφος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο κορν φλάουρ για πασπάλισμα
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • γλυκιά τσίλι σως
  • φρέσκο θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης 

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες, χαράσσουμε με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού εγκάρσια σε 5 σημεία την "πλάτη" της γαρίδας.
  • Χαράζουμε 2-3 χιλιοστά σε βάθος.
  • Τις γυρίζουμε από την ανάποδη μεριά (της κοιλιάς) και χαράσσουμε πάλι με το μαχαίρι 4 φορές ανάμεσα στα απο πάνω σημεία.
  • Τις πατάμε ελαφρά με το χέρι μας από την μεριά της πλάτης και τις ανοίγουμε σαν ακορντεόν. Με τον τρόπο αυτό φαίνονται μεγαλύτερες και πιο όμορφες όταν τηγανίζονται.
  • Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι, την σόδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες, πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ελαφρά να απλωθεί παντού.
  • Βουτάμε τις γαρίδες στο μπολ με την τεμπούρα.
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και να φτάσει τους 180ο C.
  • Τηγανίζουμε για 2 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να πάρουμε μια ωραία γαρίδα σε χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε τις γαρίδες μας με γλυκιά τσίλι σως και φρέσκο θυμάρι.

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

2'

Χρόνος Ψησίματος

2-4

Μερίδες



© 2019 La Cuisine Royale  |  Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε