Γαρίδες Τεμπούρα
Συστατικά
Για την τεμπούρα
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ (30 γρ.)
- 4 κ.σ. αλεύρι (50 γρ.)
- 170 γρ. σόδα αναψυκτικό, παγωμένη
- 1 πρέζα αλάτι
Για τις γαρίδες
- 8 μεγάλες γαρίδες tiger καθαρισμένες από το κέλυφος
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κορν φλάουρ για πασπάλισμα
- σπορέλαιο για τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- γλυκιά τσίλι σως
- φρέσκο θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες, χαράσσουμε με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού εγκάρσια σε 5 σημεία την "πλάτη" της γαρίδας.
- Χαράζουμε 2-3 χιλιοστά σε βάθος.
- Τις γυρίζουμε από την ανάποδη μεριά (της κοιλιάς) και χαράσσουμε πάλι με το μαχαίρι 4 φορές ανάμεσα στα απο πάνω σημεία.
- Τις πατάμε ελαφρά με το χέρι μας από την μεριά της πλάτης και τις ανοίγουμε σαν ακορντεόν. Με τον τρόπο αυτό φαίνονται μεγαλύτερες και πιο όμορφες όταν τηγανίζονται.
- Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι, την σόδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες, πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ελαφρά να απλωθεί παντού.
- Βουτάμε τις γαρίδες στο μπολ με την τεμπούρα.
- Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και να φτάσει τους 180ο C.
- Τηγανίζουμε για 2 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να πάρουμε μια ωραία γαρίδα σε χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες μας με γλυκιά τσίλι σως και φρέσκο θυμάρι.
20'
Χρόνος Εκτέλεσης
2'
Χρόνος Ψησίματος
2-4
Μερίδες
