Καλαμαράκια τηγανητά με σάλτσα αγιολί
Συστατικά
- 1 κιλό καλαμάρια
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- πιπέρι
- 700 γρ. σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα
- 5 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. κόρν φλάουρ
- 1 κ.σ. σιμιγδάλι
- 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
- αλάτι
Για τη σάλτσα
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- 1 κ.σ. χυμό λάιμ
- 1 πιπεριά τσίλι
- ¼ κ.γ. σαφράν
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- φέτες λάιμ
- φύλλα βασιλικού
- φύλλα δυόσμου
- 1 κ.γ. πάπρικα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τα καλαμάρια σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Παίρνουμε μία μία τις ροδέλες από το καλαμάρι και τις βάζουμε στο αλεύρι. Στη συνέχεια τις βάζουμε γρήγορα σε ένα ποτήρι με νερό και ξανά στο αλεύρι. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν πολύ τραγανές.
- Βάζουμε τις ροδέλες σε δόσεις στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και γίνει πάστα.
- Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το σαφράν, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με φέτες λάιμ, βασιλικό, δυόσμο και πάπρικα.
10'
Χρόνος Εκτέλεσης
10'
Χρόνος Ψησίματος
4 Μερίδες
