Καυτερές πένες με καβούρι

Συστατικά

  • 1 φινόκιο καθαρισμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινο τσίλι
  • 1 κ.γ. σπόρους μάραθου ελαφρά σπασμένους
  • 2 εκ. τζίντζερ καθαρισμένο και τριμμένο
  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 4 λίτρα νερό
  • 400 γρ. καβουρόψιχα καθαρισμένη
  • αλάτι και πιπέρι
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κοντά ζυμαρικά (πέννες ή ριγκατόνι)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά
  • Κόβουμε το φινόκιο με τη βοήθεια του μαντολίνου σε πολύ λεπτές φέτες(το μαντολίνο είναι ειδικό εργαλείο που κόβει λαχανικά και φρούτα σε ισόπαχες φέτες)
  • Στο τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε τις φέτες του φινόκιο, το σκόρδο, το τσίλι, τους σπόρους μάραθου και το τζίντζερ
  • Όταν μοσχομυρίσουν όλα, ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5'
  • Παράλληλα βάζουμε μια κατσαρόλα με 4 λίτρα αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά
  • Όταν βράσει ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασμού
  • Στο τηγάνι με τη σάλτσα ρίχνουμε το καβούρι, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε ακόμα για 2'-3'
  • Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, το μαϊντανό και επιπλέον αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε

40 λεπτά 

Χρόνος Εκτέλεσης

4-6

Μερίδες

2

Βαθμός Δυσκολίας

© 2019 La Cuisine Royale  |  Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε