Καυτερές πένες με καβούρι
Συστατικά
- 1 φινόκιο καθαρισμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινο τσίλι
- 1 κ.γ. σπόρους μάραθου ελαφρά σπασμένους
- 2 εκ. τζίντζερ καθαρισμένο και τριμμένο
- 400 γρ. ντοματίνια
- 4 λίτρα νερό
- 400 γρ. καβουρόψιχα καθαρισμένη
- αλάτι και πιπέρι
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 500 γρ. κοντά ζυμαρικά (πέννες ή ριγκατόνι)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά
- Κόβουμε το φινόκιο με τη βοήθεια του μαντολίνου σε πολύ λεπτές φέτες(το μαντολίνο είναι ειδικό εργαλείο που κόβει λαχανικά και φρούτα σε ισόπαχες φέτες)
- Στο τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε τις φέτες του φινόκιο, το σκόρδο, το τσίλι, τους σπόρους μάραθου και το τζίντζερ
- Όταν μοσχομυρίσουν όλα, ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5'
- Παράλληλα βάζουμε μια κατσαρόλα με 4 λίτρα αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά
- Όταν βράσει ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασμού
- Στο τηγάνι με τη σάλτσα ρίχνουμε το καβούρι, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε ακόμα για 2'-3'
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε
- Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, το μαϊντανό και επιπλέον αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε
40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
4-6
Μερίδες
2
Βαθμός Δυσκολίας
