Μύδια κοκκινιστά

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 300 γρ. πατάτες baby
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 50 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 30 γρ. κάππαρη
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
  • 700 γρ. μύδια φρέσκα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα και τις πατάτες σε wedges (κυδωνάτες). Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το μπούκοβο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα κολοκύθια, οι πατάτες και να μειωθούν τα υγρά της ντομάτας.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, τη ρίγανη και τα μύδια. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x30 εκ.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Προσοχή, τα μύδια που δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

10' Χρόνος Εκτέλεσης

40' Χρόνος Ψησίματος

4-6 Μερίδες


© 2019 La Cuisine Royale  |  Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε