Μύδια κοκκινιστά
Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κολοκυθάκια
- 300 γρ. πατάτες baby
- 40 γρ. λευκό κρασί
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 50 γρ. ελιές σε ροδέλες
- 30 γρ. κάππαρη
- 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
- 700 γρ. μύδια φρέσκα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα και τις πατάτες σε wedges (κυδωνάτες). Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το μπούκοβο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα κολοκύθια, οι πατάτες και να μειωθούν τα υγρά της ντομάτας.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, τη ρίγανη και τα μύδια. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x30 εκ.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Προσοχή, τα μύδια που δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
10' Χρόνος Εκτέλεσης
40' Χρόνος Ψησίματος
4-6 Μερίδες
