Noodles με θαλασσινά
Συστατικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο (2 κ.σ. + 2 κ.σ.)
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο
- 12 γαρίδες νούμερο 1, καθαρισμένες
- 10 μύδια με κέλυφος
- 12-15 αποξηραμένους χουρμάδες, απυρήνωτους
- 50 γρ. σόγια σως
- πιπέρι
- 1500 γρ. νερό
- 1 κύβος κοτόπουλο
- 200 γρ. noodles ρυζιού
- 3 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες, για το σερβίρισμα
- φύλλα κόλιανδρου, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες πάχους 1 χιλιοστό και τηγανίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Αφαιρούμε από το γουόκ και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
- Στο ίδιο γουόκ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τρίβουμε το τζίντζερ.
- Σοτάρουμε στο γουόκ για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια.
- Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες και να ανοίξουν τα μύδια. Αφαιρούμε το ένα κέλυφος από τα μύδια.
- Μεταφέρουμε τις γαρίδες και τα μύδια σε ένα πιάτο.
- Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους προσθέτουμε στο γουόκ.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τη σόγια σως, το πιπέρι, το νερό και τον κύβο.
- Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τα noodles.
- Αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε τα noodles και κρατάμε τον ζωμό στο γουόκ, ανακατεύουμε, και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα noodles σε μπολάκια μαζί με τις γαρίδες, τα μύδια και τα ραπανάκια σε φέτες.
- Μοιράζουμε τον ζωμό στα μπολάκια, διακοσμούμε με φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε.
20' Χρόνος Εκτέλεσης
25' Χρόνος Ψησίματος
4-6 Μερίδες
