Πικάντικη μακαρονάδα με καβουρόψιχα
Συστατικά
- 250 γρ. λιγκουίνι
- 2 κύβους λαχανικών
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 10 γρ. τζίντζερ
- 2 ντομάτες
- 200 γρ. νερό
- 250 γρ. καβουρόψιχα
- χυμό από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα
- 1 πιπεριά τσίλι
- ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- φέτες λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε, ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο και την κρυσταλλική ζάχαρη.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες την πράσινη, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά, και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τριμμένο τζίντζερ, τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, νερό και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοψηθεί για 3-4 λεπτά.
- Ρολάρουμε με τα χέρια μας την καβουρόψιχα και τη χωρίζουμε σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνουμε χυμό λάιμ, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε την καβουρόψιχα στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Για τα ζυμαρικά
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα λιγκουίνι και τα αφήνουμε για 8-9 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε.
Για το σερβίρισμα
- Σερβίρουμε με πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτες λάιμ.
10'
Χρόνος Εκτέλεσης
15'
Χρόνος Ψησίματος
2-4
Μερίδες
