Πικάντικη μακαρονάδα με καβουρόψιχα

Συστατικά

  • 250 γρ. λιγκουίνι
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 2 ντομάτες
  • 200 γρ. νερό
  • 250 γρ. καβουρόψιχα
  • χυμό από 1 λάιμ

Για το σερβίρισμα

  • 1 πιπεριά τσίλι
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • φέτες λάιμ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σάλτσα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε, ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο και την κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες την πράσινη, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά, και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τριμμένο τζίντζερ, τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, νερό και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοψηθεί για 3-4 λεπτά.
  • Ρολάρουμε με τα χέρια μας την καβουρόψιχα και τη χωρίζουμε σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνουμε χυμό λάιμ, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε την καβουρόψιχα στο τηγάνι με τη σάλτσα.

Για τα ζυμαρικά

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα λιγκουίνι και τα αφήνουμε για 8-9 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε με πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτες λάιμ.

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

15'

Χρόνος Ψησίματος

2-4

Μερίδες

© 2019 La Cuisine Royale  |  Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε