Σάντουιτς με αστακό

Συστατικά

  • 2 αστακοί (1 κιλό ο κάθε ένας)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • 1 ντομάτα
  • ¼ ματσάκι άνηθο
  • 2 ψωμιά για hot dog
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τη ψηστιέρα ή το μπάρμπεκιου.
  • Κόβουμε τον αστακό εγκάρσια και καθαρίζουμε από τυχόν ακαθαρσίες.
  • Βάζουμε στον αστακό 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε στην καυτή γκριλιέρα από την πλευρά της σάρκας. Ψήνουμε 3-4 λεπτά και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  • Βάζουμε τα 50 γρ. ελαιόλαδο σε ένα μπολ και δένουμε σε μπουκετάκι τα μυρωδικά. Βάζουμε τα μυρωδικά στο ελαιόλαδο και όση ώρα ψήνεται ο αστακός αλείφουμε, ανά διαστήματα, με το αρωματισμένο ελαιόλαδο, τη σάρκα του.

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ανακατεύουμε με τη ντομάτα.
  • Απλώνουμε από 1 κ.σ. μαγιονέζα σε κάθε ψωμάκι, βάζουμε τη σάρκα από τον αστακό, το μείγμα της ντομάτας με τον άνηθο, ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και σερβίρουμε.

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

8'

Χρόνος Ψησίματος

4

Μερίδες

© 2019 La Cuisine Royale  |  Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε