Σάντουιτς με αστακό
Συστατικά
- 2 αστακοί (1 κιλό ο κάθε ένας)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
Για το σερβίρισμα
- 1 ντομάτα
- ¼ ματσάκι άνηθο
- 2 ψωμιά για hot dog
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τη ψηστιέρα ή το μπάρμπεκιου.
- Κόβουμε τον αστακό εγκάρσια και καθαρίζουμε από τυχόν ακαθαρσίες.
- Βάζουμε στον αστακό 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε στην καυτή γκριλιέρα από την πλευρά της σάρκας. Ψήνουμε 3-4 λεπτά και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
- Βάζουμε τα 50 γρ. ελαιόλαδο σε ένα μπολ και δένουμε σε μπουκετάκι τα μυρωδικά. Βάζουμε τα μυρωδικά στο ελαιόλαδο και όση ώρα ψήνεται ο αστακός αλείφουμε, ανά διαστήματα, με το αρωματισμένο ελαιόλαδο, τη σάρκα του.
Για το σερβίρισμα
- Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ανακατεύουμε με τη ντομάτα.
- Απλώνουμε από 1 κ.σ. μαγιονέζα σε κάθε ψωμάκι, βάζουμε τη σάρκα από τον αστακό, το μείγμα της ντομάτας με τον άνηθο, ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και σερβίρουμε.
10'
Χρόνος Εκτέλεσης
8'
Χρόνος Ψησίματος
4
Μερίδες
