Σταρότο θαλασσινών

Συστατικά

  • 50 ml ούζο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 140 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. σιτάρι που το έχουμε βάλει στο νερό για ένα βράδυ
  • 100 ml κρασί
  • 700 ml νερό
  • 1 πράσο
  • 200 γρ. τυρί παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κιλό καλαμαράκια, σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ξεπλένουμε καλά καλά το σιτάρι και το σουρώνουμε να φύγουν όλα τα υγρά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα καλαμαράκια αφού πρώτα τους βάλουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
  • Δίνουμε ωραίο χρώμα στα καλαμάρια και καλύτερα θα είναι να τα σοτάρουμε λίγα λίγα αν τα βάλουμε όλα μαζί δεν θα πάρουν χρώμα αλλά θα βράσουν.
  • Όταν πάρουν χρώμα σβήνουμε με το ούζο.
  • Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε με 1 κ.σ. το κρεμμύδι ψιλοκομμένο .
  • Όταν αρχίσει και μαλακώνει, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σιτάρι (αφού πρώτα το έχουμε σουρώσει).
  • Σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό βραστό που έχουμε διαλύσει μέσα το ζωμό λαχανικών.
  • Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο λίγο κάθε φορά.
  • Όταν ρίξουμε όλο το νερό και το απορροφήσει αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα ανακατεύουμε και προσθέτουμε μέσα και τα καλαμάρια και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

40 λεπτάΧρόνοςΕκτέλεσης

4-6Μερίδες


 

© 2019 La Cuisine Royale  |  Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε