Σταρότο θαλασσινών
Συστατικά
- 50 ml ούζο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 140 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. σιτάρι που το έχουμε βάλει στο νερό για ένα βράδυ
- 100 ml κρασί
- 700 ml νερό
- 1 πράσο
- 200 γρ. τυρί παρμεζάνα (προαιρετικά)
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κιλό καλαμαράκια, σε ροδέλες
- ½ ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ξεπλένουμε καλά καλά το σιτάρι και το σουρώνουμε να φύγουν όλα τα υγρά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα καλαμαράκια αφού πρώτα τους βάλουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
- Δίνουμε ωραίο χρώμα στα καλαμάρια και καλύτερα θα είναι να τα σοτάρουμε λίγα λίγα αν τα βάλουμε όλα μαζί δεν θα πάρουν χρώμα αλλά θα βράσουν.
- Όταν πάρουν χρώμα σβήνουμε με το ούζο.
- Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε με 1 κ.σ. το κρεμμύδι ψιλοκομμένο .
- Όταν αρχίσει και μαλακώνει, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σιτάρι (αφού πρώτα το έχουμε σουρώσει).
- Σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό βραστό που έχουμε διαλύσει μέσα το ζωμό λαχανικών.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο λίγο κάθε φορά.
- Όταν ρίξουμε όλο το νερό και το απορροφήσει αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα ανακατεύουμε και προσθέτουμε μέσα και τα καλαμάρια και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
40 λεπτάΧρόνοςΕκτέλεσης
4-6Μερίδες
