Στρείδια με πικάντικη σάλτσα

Συστατικά

  • 1/2 αγγούρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 1 πιπεριά τσίλι κόκκινη
  • 100 γρ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 6 στρείδια
  • πάγο τριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια 0,5 εκ. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, την πιπεριά τσίλι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το ξύδι, τη μουστάρδα,το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Πλένουμε τα στρείδια εξωτερικά σε μπόλικο τρεχούμενο νερό. Τα ανοίγουμε με το ειδικό εργαλείο, τα ξεπλένουμε να φύγουν τυχόν χώματα που μπορεί να υπάρχουν μέσα στα στρείδια.
  • Στρώνουμε σε μια πιατέλα τριμμένο πάγο και απλώνουμε τα στρείδια πάνω από τον πάγο.
  • Σερβίρουμε μία κουταλιά από τη σάλτσα μας σε κάθε στρείδι και τρώμε αμέσως.

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

2

Μερίδες

1

Βαθμός Δυσκολίας

© 2019 La Cuisine Royale  |  Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε