Στρείδια με πικάντικη σάλτσα
Συστατικά
- 1/2 αγγούρι
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο
- 1 πιπεριά τσίλι κόκκινη
- 100 γρ. ξύδι από λευκό κρασί
- 1 κ.γ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 6 στρείδια
- πάγο τριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια 0,5 εκ. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, την πιπεριά τσίλι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
- Προσθέτουμε το ξύδι, τη μουστάρδα,το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Πλένουμε τα στρείδια εξωτερικά σε μπόλικο τρεχούμενο νερό. Τα ανοίγουμε με το ειδικό εργαλείο, τα ξεπλένουμε να φύγουν τυχόν χώματα που μπορεί να υπάρχουν μέσα στα στρείδια.
- Στρώνουμε σε μια πιατέλα τριμμένο πάγο και απλώνουμε τα στρείδια πάνω από τον πάγο.
- Σερβίρουμε μία κουταλιά από τη σάλτσα μας σε κάθε στρείδι και τρώμε αμέσως.
10'
Χρόνος Εκτέλεσης
2
Μερίδες
1
Βαθμός Δυσκολίας
